Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Čatnijs

Čatnijs ir neatņemam indiešu virtuves sastāvdaļa, bez kuras nepasniedz gandrīz nevienu ēdienu. Indiešu pavāri par čatniju mēdz teikt - tam jābūt tik asam,lai to nebūtu iespējams ēst, un tik saldam,lai lai no tā nebūtu iespējams atteikties. Pēc konsistences atgādina biezu mērci vai ievārījumu. Tā pagatavošnā galvenokārt izmanto augļus un ogas, taču čatniju var pagatavot no dārzeņiem. Čatniji var būt gan svaigie, gan vārītie. Svaigos gatavo tūltējai lietošanai, bet ar vārītajiem var papildināt zimas krājumus. Labi garšo pie gaļas un zivju ēdieniem. Tikpat lieliski sader arī ar sieru, pīrāgiem, rīsiem. Tā kā ar čatniju papildina ēdiena garšu, to parasti pasniedz mazos mērces trauciņos, neliekot uz šķīvja kopā ar ēdienu. Čatnija sastāvdaļas nosaka, vai mērce būs sāļa, skāba vai saldskāba, tomēr gandrīz neiztrūkstoša čatnija sastāvdaļa ir kanēļa standziņas un ingvers.

Atpakaļ