Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Duriāni

Duriāns ir apaļš vai ovāls, klāsts ar asiem dzelkšņiem. Zaļganbrūns, nogatavojies kļūst nedaudz dzeletnīgs. Sastāv no vairākām daivām un var būt diezgan liels, svarā sasniedzot līdz 9 kg.

Mīkstums ir gaiši dzeltens, vislabāk to ēst svaigā veidā. Lielās, dzeltenbrūnās sēklas pirms ēšanas jāapstrādā.

Duriāna dzimtene ir Malaizija un Borneo. Šajās zemēs to uzsakta par īstu delikatesi. Runā, ka audzētāji atiecas pret šo augli kā pret īstu ģimenes locekli. Taču baudi duriānu, kad tas ir nogatavojies, un pārāk ilgi neuzglabā, jo pārgatavojies tas nejauki smird. To aizliegts ņemt līdzi viesnīcās, autobusos un lidmašīnās.

Neraugoties uz aso smaku, tas vienmēr ticis uzskatīts par afrodīziju.

www.pareizs-uzturs.com

Atpakaļ