Kartupeļu un biezpiena "cūkaustiņas"

Sastāvdaļas

  • 2 gl. vārītu kartupeļu masas
  • 200 g biezpiena
  • 1 ēd.k. cukura
  • Rīvēta citronu miziņa
  • 1 tējk. ruma vai konjaka
  • 1 -2 olu dzeltenumi
  • ½ gl. miltu
  • Tauki - cepšanai
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļu masu, biezpienu, sāli, cukuru, olu dzeltenumus, garšvielas un miltus samaisa ( nedrīkst ilgi mīcīt).
  2. Uz miltaina dēļa mīklu plāni izveltnē, tad sagriež sloksnītēs, pēc tam 6-8 cm garos posmos.
  3. Katram posmam vidū ar asu nazi vai mīklas ritenīti iegriež apmēram 2 cm garumā.
  4. Iegriezumam cauri izvelk vienu posma galu.
  5. Cep dziļā sakarsētu tauku peldē spilgti dzeltenus.
  6. Cepumus ar putukaroti izņem, nosusina, papīra salvetēs.
  7. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi