Torte "gredzens"

2006. gada 13. jūnijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Olas ar cukuru ūdens peldē silda līdz 45 grādu temperatūras visu laiku putojot.
2. Tad putojot atdzesē līdz 20 grādu temperatūras.
3. Biskvīta masa ir gatava, kad tā kļuvusi pabieza un stipri palielinājusies tilpumā.
4. Izsijātus miltus kopā ar kartupeļu cieti lēnām iecilā saputotājā masā.
5. Pilda ietaukotā, ar miltiem izkaisītā veidnē ar caurumu pa vidu.
6. Izcepto biskvītu sagriež trīs plāksnēs un starp tām ieklāj krēmu.
7. Ar krēmu pārziež arī virsu un sānus.
8. Krēms:
9. Sviestu puto, līdz tas kļūst mīksts un palielinās tilpumam.
10. Olas saputo ar cukuru un vanilīnu, atšķaida ar uzvārītu pienu, pievieno pārējām pienam, to vēlreiz uzvāra un izkāš.
11. Tad maisījumu atdzesē līdz 20 grādiem temperatūras un pa nelielām devām pievieno sviestam, visu laiku putojot.
12. Šokolādi ūdens peldē izkausē un mazliet atdzesē.
13. Tad liek pergamenta papīra tūtiņā un caur smalku, gludu uzgalīti uz tortes virsas veido zīmējumus.
14. Rotājumam var izmantot arī šokolādes krēmu, ko iegūst , parastajam krēmam pievieno kakao.
Uz augšu