Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Puķkāpostu sacepums fraču gaumē

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 puķkāposts (1,5 kg)
  • 2 ēd.k. citronu sulas
  • 125 g sviesta
  • 50 g miltu
  • 2 glāzes piena
  • ½ glāze saldā krējuma
  • 80 g Emmental siera, rīvēta
  • 20 g Parmezan siera, rīvēta
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. *sadali puķkāpostu mazākos gabaliņos un vāri apm. 10-15 min. mazliet sālītā ūdenī, tā lai puķkāposti vēl būtu mazliet cieti un neizšķīstu. nosusini un noliec maliņā.
  2. *pagatavo "bechamel" jeb balto mērci. sajauc katliņā 50 g sviestu, 50 g miltu, un 2 glāzes piena. nepārtraukti maisot apm 10 min. virs vidējas uguns, pievieno 2 ēd.k. citronu sulu un pie beigām pielej saldo krējumu, un pievieno sāli un piparus.
  3. *mērci noņem no uguns un pievieno 60 g Emmental siera un pusi no Parmesan. šī skaitās Mornay mērce.
  4. *ar sviestu iesmērē pannu un saliek puķkāpostus, pārklāj ar Mornay mērci un pāri uzbārsta atlikušo sieru un mazus gabaliņus ar atlikušo sviestu.
  5. *cep iepriekš uzsildītā krāsnī 220 grādu temperatūrā apm. 10 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaini brūna.
  6. *padoms: iesaku uzkaisīt vairāk siera, jo tā būs garšīgāk. vārīšanas ilgumu puķkāpostiem un mērcēm jājūt pašiem, tad arī sanāks vislabākais fraču puķkāpostu sacepums.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gulaša zupa ungāru gaumē

Gulaša zupa ungāru gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas