Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Ceptas paprikas krēmzupa

Ceptas paprikas krēmzupa

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Vai esi kādreiz cepis papriku? Tā iegūst jaunas smaržu un garšu nianses - izmēģini!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 8 paprikas
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sarkanais čili
  • 1 l vistas buljona
  • 3 ēd. k. svaigu zaļumu pēc izvēles
  • Olīveļļa
  • Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Iztīra paprikas, sagriež uz pusēm. Uzkarsē cepeškrāsni maksimāli karstu.
  2. Saliek paprikas uz plāts ar miziņu uz augšu. Cep, līdz miziņa paliek brūniem plankumiem. Izņem, uzliek uz papīra dvieļa, atdzesē. Uzmanīgi noņem mizu un paprikas sagriež gabalos. 1 papriku sagriež skaistās šķēlītēs un saglabā priekš pasniegšanas.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, ķiploku un čili, līdz tie mīksti.
  4. Papriku + pārejos garšaugus un nedaudz vistas buljona saliek virtuves kombainā un sablenderē, līdz sanāk biezenis. Ieliek katlā kopā ar atlikušo buljonu un uzvāra.
  5. Pavāra uz mazas uguns 10 minūtes. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Gatavu dekorē ar pietaupīto papriku un zaļumiem, kā arī dažām pilēm olīveļļas, pasniedz ar maizi.

    Lai labi garšo!
    Pavāra uz mazas uguns 10 minūtes. Pievieno sāli, piparus pēc...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas