Sākums > Receptes > Zupas

Ceptas paprikas krēmzupa

2005. gada 12. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Vai esi kādreiz cepis papriku? Tā iegūst jaunas smaržu un garšu nianses - izmēģini!
Pagatavošana
45 min
1. Iztīra paprikas, sagriež uz pusēm. Uzkarsē cepeškrāsni maksimāli karstu.
2. Saliek paprikas uz plāts ar miziņu uz augšu. Cep, līdz miziņa paliek brūniem plankumiem. Izņem, uzliek uz papīra dvieļa, atdzesē. Uzmanīgi noņem mizu un paprikas sagriež gabalos. 1 papriku sagriež skaistās šķēlītēs un saglabā priekš pasniegšanas.
3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, ķiploku un čili, līdz tie mīksti.
4. Papriku + pārejos garšaugus un nedaudz vistas buljona saliek virtuves kombainā un sablenderē, līdz sanāk biezenis. Ieliek katlā kopā ar atlikušo buljonu un uzvāra.
5. Pavāra uz mazas uguns 10 minūtes. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Gatavu dekorē ar pietaupīto papriku un zaļumiem, kā arī dažām pilēm olīveļļas, pasniedz ar maizi.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu