Sākums > Receptes > Uzkodas

Cukini veltnīši

2006. gada 30. maijs
Foto: keda
Pagatavošana
50 min
1. Kartupeļus nomizo un liek vārīties. Kad tie gatavi, nolej ūdeni, pievieno margarīnu, garšvielas un sastampā. Piejauc 2/3 rīvēta siera.
2. Burkānus notīra un 15 min vāra sālsūdenī, kad gatavi, aplej ar aukstu ūdeni un atdzesē. Sagriež gareniski 3-5mm šaurās sloksnītēs.
3. Nomizo cukini un sagriež 3-5mm šaurās sloksnītēs. Blanšē sālsūdenī 2 min.
4. Uz dēlīša izkārto cukini šķēlītes, tām virsū liek burkānus, apsmērē ar plānu kartupeļu biezeņa kārtiņu un sarullē. Veltnīšus sastiprina ar zobu bakstāmajiem un apcep no abām pusēm.
5. Vēl karstiem veltnīšiem pārkaisa atlikušo sieru, rotā ar zaļumiem. Pasniedz karstus vai aukstus.
Uz augšu