Ābolu pīrāgsi

Sastāvdaļas

  • Milti 500 g
  • Margarīns 150 g
  • Olas 1 gab
  • Cukurs 100 g
  • Piens vai ūdens 200 g
  • Raugs 30 g
  • Pārklājumam
  • Āboli 500 – 600 g
  • Rozīnes 2 ēdamk
  • Cukurs 4 ēdamk
  • Viskijs vai rums 5 ēdamk
  • Glazūrai
  • Mīksts sviests 30 g
  • Cukurs 40 g
  • Olas 2 gab

Pagatavošana

1 min.
  1. Raugu izšķīdina pasglāzē silta piena. Izsijā miltus, izveido bedrīti un tajā ielej atlikušo pienu, kurā izšķīdināts sāls un cukurs. Pieliek 1 olu un margarīnu.Visu samaisa ar miltiem un pievieno raugu, jāmīca 10–15 minūtes. Liek siltumā un 20 minūtes uzraudzē. Tad samīca, vēlreiz uzraudzē un vienmērīgā kārtā uzklāj uz plāts.
  2. Pārklājumam:
  3. Nomizotus ābolus sagriež plānās šķēlēs, liek bļodā, pārsedz ar rozīnēm, cukuru, pārslaka ar alkoholu un ļauj dažas stundas ievilkties.
  4. Pēc tam pildījunu liek uz mīklas un cep apmēram 30 – 40 minūtes. Saputo glazūras sastāvdaļas, pārlej āboliem un vēl 5 min. apkaltē cepeškrāsnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi