Ābolu pīrāgsi

2006. gada 24. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Raugu izšķīdina pasglāzē silta piena. Izsijā miltus, izveido bedrīti un tajā ielej atlikušo pienu, kurā izšķīdināts sāls un cukurs. Pieliek 1 olu un margarīnu.Visu samaisa ar miltiem un pievieno raugu, jāmīca 10–15 minūtes. Liek siltumā un 20 minūtes uzraudzē. Tad samīca, vēlreiz uzraudzē un vienmērīgā kārtā uzklāj uz plāts.
2. Pārklājumam:
3. Nomizotus ābolus sagriež plānās šķēlēs, liek bļodā, pārsedz ar rozīnēm, cukuru, pārslaka ar alkoholu un ļauj dažas stundas ievilkties.
4. Pēc tam pildījunu liek uz mīklas un cep apmēram 30 – 40 minūtes. Saputo glazūras sastāvdaļas, pārlej āboliem un vēl 5 min. apkaltē cepeškrāsnī.
Uz augšu