Ziemassvētku augļu kūkai

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 80 g cukura
  • 25 g rauga
  • ¼ l remdena piena
  • 2 olas
  • ½ tējkar. sāls
  • Pildījumam: 100 g rozīņu
  • 100 g cukātes
  • 60 g sviesta
  • 60 g cukura
  • 1 ēdamk. miltu
  • 1 ēdamk. saldā krējuma
  • Glazūrai: 1 olu baltums
  • 150 g pūdercukura
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 20 g sakapātu mandeļu

Pagatavošana

1 min.
  1. Sadrupinātu raugu samaisa ar 2 tējk. cukura un 2 ēdamk. remdena piena un noliek 10 min. uzrūgt. Bļodā iesijā miltus, veido iedobi un tajā iemīca raugu, pievieno atlikušās mīklas sastāvdaļas. Mīklu labi samīca un ļauj 30–40 min. uzrūgt, pēc tam to izveltnē taisnstūra formā.
  2. Pildījumam. Rozīnes nomazgā. Katliņā uzvāra sviestu, cukuru, miltus un krējumu, iemaisa cukātes. Silto masu kopā ar rozīnēm vienmērīgi sadala virs mīklas pamatnes, atstājot 1 cm platas malas. Tad mīklu satin, veido vainaga formu, galus stingri saspiež, liek uz cepamās plāts un atstāj 30 min. uzrūgt. Cep cepeškrāsnī 180–200 °C 25 minūtes. Gatavu atdzesē, pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar mandelēm.
  3. Glazūrai. Olu baltumus saputo stingrās putās, pieputo pūdercukuru un citronu sulu. Glazūru pārlej kūkai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi