Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ziemassvētku augļu kūkai

2006. gada 24. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Sadrupinātu raugu samaisa ar 2 tējk. cukura un 2 ēdamk. remdena piena un noliek 10 min. uzrūgt. Bļodā iesijā miltus, veido iedobi un tajā iemīca raugu, pievieno atlikušās mīklas sastāvdaļas. Mīklu labi samīca un ļauj 30–40 min. uzrūgt, pēc tam to izveltnē taisnstūra formā.
2. Pildījumam. Rozīnes nomazgā. Katliņā uzvāra sviestu, cukuru, miltus un krējumu, iemaisa cukātes. Silto masu kopā ar rozīnēm vienmērīgi sadala virs mīklas pamatnes, atstājot 1 cm platas malas. Tad mīklu satin, veido vainaga formu, galus stingri saspiež, liek uz cepamās plāts un atstāj 30 min. uzrūgt. Cep cepeškrāsnī 180–200 °C 25 minūtes. Gatavu atdzesē, pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar mandelēm.
3. Glazūrai. Olu baltumus saputo stingrās putās, pieputo pūdercukuru un citronu sulu. Glazūru pārlej kūkai.
Uz augšu