Sākums > Receptes > Deserti

Rīsi ar apelsīnu ķīseli

2006. gada 23. maijs
Foto: Anna Kāle
Pagatavošana
1 min
1. Rīsus sagatavot atbilstoši uz iepakojuma norādītajam pagatavošanas laikam, vārot tos pienā un pēc tam atdzesējot. Saspaida divus apelsīnus, nomizo un izņem to saturu, sulu, kas rodas šā procesa laikā, savāc. Vaniļas pāksts saturu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona un apelsīnu sulu un uzvāra, ļauj nedaudz pavārīties un pārlej ar liķieri. Trīs ēdamkarotes iegūtā sīrupa atlikt, bet pārējo pievienot apelsīna mīkstumiem un atstāt 30 minūtes, lai ķīselis atdziest. Saputot krējumu stingrās putās, sajaukt ar sīrupu un rīsiem, pēc vēlēšanās iepildīt formiņās, uzmanīgi izgāzt uz šķīvja un noformēt ar apelsīnu ķīseli. Pēc vēlmes garnēt ar piparmētru lapiņām un vaniļas pākstīm.
Uz augšu