Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīvētu kartupeļu sacepums

2006. gada 22. maijs
Foto: Depositphotos.com
Sātīgi!
Pagatavošana
80 min
1. Gaļu sagriež strēmelītēs. Mazos gabaliņos sagriež sīpolus.
2. Gaļu ar sīpoliem apcep.
3. Kartupeļus sarīvē vai maļu ar gaļas mašīnu (es izmantoju smalko sietiņu).
4. Kartupeļu masai klāt liek sacepto gaļu ar visiem taukiem. Papildina ar sāli un pipariem pēc garšas.
5. Kartupeļiem pielejam klāt karstu pienu, iemaisa rīvētu sieru un liek cepties dziļā traukā. Sacepumam jābūt apmēram 5-7.cm biezam.
6. Cep 180 grādos aptuveni stundu, kamēr virsa ir glīti brūna un kartupeļi mīksti.
Pasniedz ar skābu krejumu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu