Rīvētu kartupeļu sacepums

Rīvētu kartupeļu sacepums
Foto: Depositphotos.com
Sātīgi!

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu (var vairāk)
  • 400 g žāvētas cūkgaļas, ar speķīti
  • 2 sīpoli
  • 1 glāze/s piena
  • 100-150 g siera
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

80 min.
  1. Gaļu sagriež strēmelītēs. Mazos gabaliņos sagriež sīpolus.
  2. Gaļu ar sīpoliem apcep.
  3. Kartupeļus sarīvē vai maļu ar gaļas mašīnu (es izmantoju smalko sietiņu).
  4. Kartupeļu masai klāt liek sacepto gaļu ar visiem taukiem. Papildina ar sāli un pipariem pēc garšas.
  5. Kartupeļiem pielejam klāt karstu pienu, iemaisa rīvētu sieru un liek cepties dziļā traukā. Sacepumam jābūt apmēram 5-7.cm biezam.
  6. Cep 180 grādos aptuveni stundu, kamēr virsa ir glīti brūna un kartupeļi mīksti.
    Pasniedz ar skābu krejumu.

    Labu apetīti!
    Cep 180 grādos aptuveni stundu, kamēr virsa ir glīti brūna u...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ija 2011. gada 10. janvāris 14:45
Man jau labāk garšo kartupeļi rīvēti ar rokas rīvi (darbietilpīgāk gan). Pienu neleju, bet gaļu reizēm cepu šķēlēs, un iemaisu masā. Kam kārojas gaļas gabals, tas lai pievāc sev.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi