Melnās šokolādes pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 250 g saldās smilšu mīklas
  • Šķeltie zirņi smagumam
  • 250 g melnās šokolādes
  • 4 olas
  • 175 g pūdercukura
  • 300 ml cukura sīrupa
  • 60 g kviešu miltu
  • ¼ tējk. sāls
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Izcep pamatu.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
  3. Smilšu miklu izrullē.
  4. Kūkas veidnē ieklāj pergamentu un tad izrullēto smilšu mīklu.
  5. Virsū liec cepamo papīru, kuru pārber ar šķeltajiem zirņiem, lai mīkla cepoties nepūšas. Liec cepties cepeškrāsnī 10 minūtes.
  6. Izvāri cukura sīrupu.
  7. Vārot to, atceries, ka attiecība ūdenim un cukuram ir 1:1.
  8. Vāri, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
  9. Gatavo pīrāgu.
  10. Olas sakul ar pūdercukuru un cukura sīrupu gaisīgā masā.
  11. Lēni putojot, pievieno sāli un vaniļas cukuru. Šokolādi sasmalcini mazos gabaliņos. Saputotajā masā iemaisi sasmalcināto šokolādi un izsijātus miltus.
  12. Masu lej izceptajā smilšu mīklas formā un liec cepties līdz 170 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 25 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi