Jūras velšu podiņš vīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 300 g kārtainās mīklas bez rauga
  • 1 sakulta ola
  • 100 g kviešu miltu
  • 150 g zandarta filejas
  • 150 g garneļu
  • 100 g astoņkāju
  • 150 g kalmāra filejas
  • Augu eļļa cepšanai
  • 2 sagriezti šalotes sīpoli
  • 2 daivas kapāta ķiploka
  • 1 burkāns, sagriezts mazos kubiņos
  • 150 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 100 ml sausa baltvīna
  • 200 ml saldā krējuma
  • 3 olas
  • 100 g saldētu spinātu
  • Sāls
  • Baltie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Apcep jūras veltes.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
  3. Istabas temperatūrā atlaidini mīklu.
  4. Jūras veltes sagriez nelielos kubiņos un nedaudz apvārti miltos.
  5. Sakarsē pannā eļļu un cep 2 minūtes.
  6. Beigās pārkaisi ar sāli un pipariem.
  7. Jūras veltes liec sautējamā terīnē vai traukā.
  8. Cep pīrāgu.
  9. Pannā sakarsē eļļu un sasautē šalotes sīpolus, ķiploku un burkānus.
  10. Pārkaisi ar sāli un pipariem.
  11. Pielej vīnu un sautē tik ilgi, kamēr vīns ir novārījies līdz pusei.
  12. Pievieno sasmalcinātus spinātus un saldo krējumu.
  13. Uzvāri.
  14. Noņem no uguns un sautējumā iekul olas. Iegūto masu lej terīnē uz jūras veltēm.
  15. Mīklu izrullē un pārliec pāri traukam.
  16. Pārzied ar olu un cep 25 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi