Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jūras velšu podiņš vīna mērcē

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Apcep jūras veltes.
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
3. Istabas temperatūrā atlaidini mīklu.
4. Jūras veltes sagriez nelielos kubiņos un nedaudz apvārti miltos.
5. Sakarsē pannā eļļu un cep 2 minūtes.
6. Beigās pārkaisi ar sāli un pipariem.
7. Jūras veltes liec sautējamā terīnē vai traukā.
8. Cep pīrāgu.
9. Pannā sakarsē eļļu un sasautē šalotes sīpolus, ķiploku un burkānus.
10. Pārkaisi ar sāli un pipariem.
11. Pielej vīnu un sautē tik ilgi, kamēr vīns ir novārījies līdz pusei.
12. Pievieno sasmalcinātus spinātus un saldo krējumu.
13. Uzvāri.
14. Noņem no uguns un sautējumā iekul olas. Iegūto masu lej terīnē uz jūras veltēm.
15. Mīklu izrullē un pārliec pāri traukam.
16. Pārzied ar olu un cep 25 minūtes.
Uz augšu