Kalmāra un kokosriekstu salāti ar citronzāles-estragona mērci

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 kokosrieksti
  • 320 g kalmāra filejas
  • Augu eļļa cepšanai
  • Maza galviņa sarkanā cigoriņa
  • Maza galviņa sprogaino cigoriņu
  • 80 g diedzētu graudu
  • 3 tējk. sezama sēklu
  • Mērcei
  • 500 ml olīveļļas
  • 3 citronzāles stiebri
  • 1 laima svaigi spiesta sula
  • 50 g svaigi kapāta estragona
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ tējk. sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Gatavo mērci.
  2. Citronzāles stiebriem noņem ārējo stingro mizu.
  3. Iekšējos stublājus smalki sakapā.
  4. Ķiploka daivu nomizo un saspied.
  5. Smalki sakapā arī estragonu.
  6. Liec mazā, bet dziļā trauciņā sakapāto citronzāli, ķiploku un estragonu un samal ar jaucēju.
  7. Pieber sāli un piespied laima sulu.
  8. Turpinot malt ar jaucēju, lēni lej klāt olīveļļu.
  9. Sagatavo kokosriekstus.
  10. Kokosriekstiem ar mazo metāla zāģīti nozāģē aptuveni 1/3 daļu.
  11. Kokosrieksts būs kā trauciņš, kurā pasniegsi pagatavotos salātus.
  12. Ar nazi aizķer kokosrieksta mīkstumu un atdali to no cietās mizas.
  13. Vienam kokosrieksta mīkstumam noņem apakšējo brūno miziņu un sasmalcini 1 centimetru garās skaidiņās.
  14. Salātiem ir nepieciešamas 8 ēdamkarotes sakapātu skaidiņu.
  15. Pagatavo salātus.
  16. Ar eļļā mērcētu asu naža galu kalmāra filejas virsējo daļu iegriez krusteniski, nepārgriežot līdz galam.
  17. Iegriezto fileju sagriez 1 centimetru plānās sloksnēs.
  18. Apkaisi tās ar sāli un pipariem.
  19. Pannā sakarsē eļļu un ātri, apmēram 1 minūtes laikā, apcep kalmāru gabalus. Kalmāru nedrīkst pārcept, citādi tas kļūs sīksts.
  20. Sagriez vai ar rokām saplūkā salātus.
  21. Liec traukā un samaisi tos ar diedzētiem graudiem, sezama sēklām un mazliet atdzesētiem kalmāra gabaliem.
  22. Pārlej ar iepriekš sagatavoto mērci, samaisi. Pasniedzot liec tos kokosriekstu mizas traukā. Trauku vari ievietot deserta glāzē, kurā ir daivās sagriezts citrons un laims, samaisīts ar smalko ledu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi