Sākums > Receptes > Salāti

Kalmāra un kokosriekstu salāti ar citronzāles-estragona mērci

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Gatavo mērci.
2. Citronzāles stiebriem noņem ārējo stingro mizu.
3. Iekšējos stublājus smalki sakapā.
4. Ķiploka daivu nomizo un saspied.
5. Smalki sakapā arī estragonu.
6. Liec mazā, bet dziļā trauciņā sakapāto citronzāli, ķiploku un estragonu un samal ar jaucēju.
7. Pieber sāli un piespied laima sulu.
8. Turpinot malt ar jaucēju, lēni lej klāt olīveļļu.
9. Sagatavo kokosriekstus.
10. Kokosriekstiem ar mazo metāla zāģīti nozāģē aptuveni 1/3 daļu.
11. Kokosrieksts būs kā trauciņš, kurā pasniegsi pagatavotos salātus.
12. Ar nazi aizķer kokosrieksta mīkstumu un atdali to no cietās mizas.
13. Vienam kokosrieksta mīkstumam noņem apakšējo brūno miziņu un sasmalcini 1 centimetru garās skaidiņās.
14. Salātiem ir nepieciešamas 8 ēdamkarotes sakapātu skaidiņu.
15. Pagatavo salātus.
16. Ar eļļā mērcētu asu naža galu kalmāra filejas virsējo daļu iegriez krusteniski, nepārgriežot līdz galam.
17. Iegriezto fileju sagriez 1 centimetru plānās sloksnēs.
18. Apkaisi tās ar sāli un pipariem.
19. Pannā sakarsē eļļu un ātri, apmēram 1 minūtes laikā, apcep kalmāru gabalus. Kalmāru nedrīkst pārcept, citādi tas kļūs sīksts.
20. Sagriez vai ar rokām saplūkā salātus.
21. Liec traukā un samaisi tos ar diedzētiem graudiem, sezama sēklām un mazliet atdzesētiem kalmāra gabaliem.
22. Pārlej ar iepriekš sagatavoto mērci, samaisi. Pasniedzot liec tos kokosriekstu mizas traukā. Trauku vari ievietot deserta glāzē, kurā ir daivās sagriezts citrons un laims, samaisīts ar smalko ledu.
Uz augšu