Parastais šašliks ar vīna etiķi

Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 3.5 kg cūkgaļas liesuma (kakla vai stilba gabals) vai teļa gaļa
  • 2 kg sīpolu
  • Sāls
  • Sarkanie un melnie pipari pēc garšas
  • 100 g eļļas
  • 100 ml vīna etiķa vai 3 citroni

Pagatavošana

999 min.
  1. Gaļu atbrīvo no cīpslām, sadala pa muskuļšķiedrām, griež pret šķiedru 5 cm garos gabalos un tad pa šķiedrai 3 cm garos gabalos.
  2. Sīpolus sagriež paplatos gredzenos. Lielā bļodā liek kārtām gaļu un sīpolus. Labi samaisa, lai parādās sula, tad uzlej sakultus etiķi ar eļļu (vai sakratītu aizvākotā burkā).
  3. Pieliek sāli un piparus, vēlreiz labi izmais un noslogotu atstāj uz nakti.
  4. Uz iesma sprauž pamīšus ar sīpolu riņķīšiem un cep 10-15 cm virs karstām oglēm apmēram 15-20 minūtes. Cepot ik pa brīdim apslaka ar etiķa šķīdumu vai citrona sulu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi