3.5kgcūkgaļas liesuma (kakla vai stilba gabals) vai teļa gaļa
2kgsīpolu
Sāls
Sarkanie un melnie pipari pēc garšas
100geļļas
100mlvīna etiķa vai 3 citroni
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
999 min.
Gaļu atbrīvo no cīpslām, sadala pa muskuļšķiedrām, griež pret šķiedru 5 cm garos gabalos un tad pa šķiedrai 3 cm garos gabalos.
Sīpolus sagriež paplatos gredzenos. Lielā bļodā liek kārtām gaļu un sīpolus. Labi samaisa, lai parādās sula, tad uzlej sakultus etiķi ar eļļu (vai sakratītu aizvākotā burkā).
Pieliek sāli un piparus, vēlreiz labi izmaisa un noslogotu atstāj uz nakti.
Uz iesma sprauž pamīšus ar sīpolu riņķīšiem un cep 10-15 cm virs karstām oglēm apmēram 15-20 minūtes. Cepot ik pa brīdim apslaka ar etiķa šķīdumu vai citrona sulu.