Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta pīle uz kāpostiem

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Pīli no ārpuses un iekšpuses labi nomazgā un nosusina.
2. Iekšpusi ierīvē ar sāls un piparu maisījumu. ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež 4 daļās, pēc tam - plānākās šķēlītēs.
3. Vīģes sagriež mazos gabaliņos. ābolus sajauc ar vīģēm, kariju, sāli un pipariem, pieliek sviesta piciņas un sapilda pīlē.
4. Atveri aizšuj ar rupju kokvilnas diegu, spārnus un stilbiņus piesien.
5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Cepešpannā uz plīts uzkarsē eļļu un apcep pīli no visām pusēm.
6. Tas ilgst apmēram 15 minūtes.
7. Pēc tam pīli pagriež ar muguriņu uz augšu, liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes.
8. Apgriež, pielej tasi karsta ūdens un cep vēl 1 stundu, ik pa laikam aplaistot.
9. Pasniedz ar sautētiem sarkanajiem kāpostiem, vārītiem kartupeļiem un ābolu uzputeni, kam pievienots baltvīns un citronu sula.
10. Domāta 8 porcijām
Uz augšu