Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laima mērcē sautēts jūras asaris

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Noņem zivij zvīņas, notīra un nomazgā zivi viscaur.
2. Visas zivs garumā tās gaļā izdara iegriezumus ar asu virtuves nazi un ievieto dziļā traukā. Sakapā čilli un sajauc ar sojas mērci, laima sulu, citronliānu un vistas buljonu.
3. Ieliek zivi tādā traukā, lai tas varētu apsegt visu zivi un aplej ar iegūto maisījumu un ķiplokiem, un sīpollokiem (rupji grieztiem).
4. Liek trauku bambusa tvaika katlā (vai kādā citā tvaika katlā) un sautē 20 –25 minūtes. Izņem trauku ar zivi no tvaika katla.
5. Pasniedzot kārto laima un ķiploka šķēlītes zivs centrā. Pasniedz ar rīsiem.
Uz augšu