Laima mērcē sautēts jūras asaris

Sastāvdaļas

  • 0.5 jūras asaris ( 0,5 kg)
  • 1 salātu galviņa
  • 240 ml vistas buljona
  • 3 čilli, sarkanie, sakapāti
  • 3 ēd.k. laima sulas
  • 60 ml citronliānas, sagrieztas
  • 2 sīpolloku buntītes
  • 10 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. sojas mērces
  • 2 laima augļi (svaigi) (rotājumam)

Pagatavošana

1 min.
  1. Noņem zivij zvīņas, notīra un nomazgā zivi viscaur.
  2. Visas zivs garumā tās gaļā izdara iegriezumus ar asu virtuves nazi un ievieto dziļā traukā. Sakapā čilli un sajauc ar sojas mērci, laima sulu, citronliānu un vistas buljonu.
  3. Ieliek zivi tādā traukā, lai tas varētu apsegt visu zivi un aplej ar iegūto maisījumu un ķiplokiem, un sīpollokiem (rupji grieztiem).
  4. Liek trauku bambusa tvaika katlā (vai kādā citā tvaika katlā) un sautē 20 –25 minūtes. Izņem trauku ar zivi no tvaika katla.
  5. Pasniedzot kārto laima un ķiploka šķēlītes zivs centrā. Pasniedz ar rīsiem.

Komentāri

Vepris 2009. gada 4. jūnijs 12:51
Kas ir citronliāna?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi