4svaigas vai saldētas mencu vai citu zivju filejas
3ēdamkarotes labas kvalitātes sausas rīvmaizes
3ēdamkarotes kukurūzas miltu
¼ ēdamkarotes citronu piparu
1tējkarote cepamās eļļas
1nedaudz saputots olas baltums
Tomāta šķēles (pēc izvēles)
Svaigi pētersīļi (pēc izvēles)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Atkausēt zivis, ja tās ir saldētas.
Noskalojiet zivis un nolieciet apžūt uz papīra dvieļa.
Izmēriet zivs biezumu.
Apslakiet lēzenu cepamo pannu ar nelīpošu aerosola kārtu un nolieciet malā.
Sajauciet kopā rīvmaizi, kukurūzas miltus un citronpiparus.
Pievienojiet eļļu, viegli samaisiet, lai tie sajauktos.
Ar otu nosmērējiet filejas vienu pusi ar olas baltumu, tad apmērcējiet rīvmaizes masā. Salieciet filejas uz sagatavotās pannas, tā, lai ar rīvmaizes masu apstrādātā puse būtu uz augšu.
Cep bez vāka krāsnī 250°C temperatūrā, rēķinot 6 līdz 8 minūtes uz katriem 25mm filejas, vai kamēr zivs, pārbaudot ar dakšu, viegli sadalās.
Ja ir vēlēšanās, pasniedz ar tomāta šķēlītēm un garnē ar pētersīļiem.