Ātes lazanja

2006. gada 21. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. No miltiem un olām pagatavo mīklu makaroniem, izrullējam ar mīklas rulli 1.5 – 2 mm biezumam un liekam ledusskapī (iepriekš no mīklas izveidojot formu).
2. Var izmantot arī jau gatavas lazanjas plāksnes.
3. Ātes fileju sagriež 1 cm biezās šķēlēs un tvaicē saldajā krējumā, procesa laikā pievienojot sāli, citronu sulu, sakapātu baziliku un nedaudz cukura.
4. Kad ātes fileja gandrīz gatava, pievienojam garneles un tvaicējam vēl pāris minūtes, bet jāuzmanās, lai garneles nepārkarst un nekļūst cietas.
5. Kamēr āte sautējas, novāra makaronus.
6. Kad makaroni mīksti, tos nosusina un kārto uz šķīvja kārtām – vienu kārtu makaronus un vienu kārtu ātes filejas šķēles ar saldā krējuma mērci.
7. Tā var veidot tik lielu un augstu lazanju, kā vēlas.
8. Dekorē ar ķiršu tomātiņiem, svaigu baziliku un pārkaisa siera skaidiņas.
Uz augšu