Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šampinjoni uz selerijas šķēlēm

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Selerijas ar suku notīra zem tekošā ūdens.
2. Sagriež centimetru biezās šķēlēs (8-10), nogriež miziņas.
3. Selerijas vāra mazsālītā ūdenī, līdz tās gatavas.
4. Notecina un liek cepešpannā vai cepamajā traukā.
5. Sēnes notīra un noskalo.
6. Sagriež palielos gabaliņos un liek uz seleriju šķēlītēm.
7. Kausēto sieru samaisa ar izspiestu ķiploku, pētersīļiem, kārveli un olu.
8. Ja vajadzīgs pievieno sāli.
9. Mērcei pievieno oregano, timiānu un melnos piparus.
10. Ar karoti liek uz seleriju šķēlītēm.
11. Ēdienu cep krāsnī 250 grādu temperatūrā, līdz siers ir izkusis un ieguvis skaistu krāsu.
Uz augšu