Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tvaikota ātes fileja garšaugu kažokā

2006. gada 20. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Fileju sagriež vienādos kvadrātveida gabalos.
2. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
3. Liek uz lēnas uguns vārīties zivju buljonā
4. Vāra apmēram 4–5 minūtes.
5. Ir svarīgi uzturēt buljona temperatūru, lai tas nevārās – vāroties no zivs sāk izdalīties proteīni un padara buljonu tumīgu.
6. Garšaugu kažokam garšaugus sakapā.
7. Bļodā sakuļ sviestu krēmīgā masā.
8. Iemaisa sakapātos garšaugus, pievieno sāli, piparus un iecilā maizes drupatas.
9. Iegūto masu klāj uz plēves, virsū liek otru kārtu plēves.
10. Starp plēvēm ielikto masu izrullē apmēram A4 lapas lielumā un ievieto ledusskapī vai saldētavā.
11. Kad masa auksta, to sagriež zivju filejas gabaliņu lielumā.
12. Pirms pasniegšanas izņem zivi no buljona.
13. Zivs filejas virspusi vienmērīgi noklāj ar garšaugu maisījumu un apbrūnina cepeškrāsnī grila režīmā (karstums tikai no augšas).
14. Zivju buljons:
15. Lai sagatavotu šo recepti, svarīgi izmantot buljonam svaigu zivju asakas.
16. Ja tās mazliet smako, jāmet ārā, jo mērce var sabojāt vissvaigāko zivi.
17. Zivju asakām jābūt kārtīgi noskalotām ar ļoti aukstu tekošu ūdeni.
18. Uz tām nedrīkst būt asinis.
19. Nedrīkst vārīt vairāk par 20 minūtēm, jo tad garša kļūs rūgtena un buljons saduļķosies.
Uz augšu