Tunzivs tartars ar paipalas olu

Tunzivs tartars ar paipalas olu
Foto: Depositphotos.com
Šī ēdiena labās garšas atslēga ir servējamā šķīvja atdzesēšana un tartara atdzesēšana, ieteicams, līdz temperatūrai, kad uz virsmas sāk veidoties tikko pamanāma ledus kārtiņa.

Sastāvdaļas

  • 240 g tunzivs filejas
  • 2 tējk. smalki sakapātu sīpolu
  • 1 tējk. smalki sarīvēta ķiploka
  • 4 paipalas olas
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakapā tunzivi, cik smalki vien iespējams, un izliek plānā kārtā uz šķīvja.
  2. Tad šķīvi liek ledusskapī uz 10–15 minūtēm.
  3. Izņem tunzivi no ledusskapja un samaisa ar sīpoliem un ķiplokiem.
  4. Liek masu 5 cm diametra metāla veidnītēs, katru apgāztā veidā – uz atdzesēta servējamā šķīvja un tad noņem formiņu.
  5. Virsū liek paipalas olas dzeltenumu. Pasniedz tūlīt, lai pasniegšana skaistāka - šķīvi dekorē ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi