Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Asuškas

Asuškas

FOTO: Shutterstock.com

Latgales kulinārā mantojuma pērle - asuškas saldā krējuma un sviesta mērcē.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiena
  • 250 g rūgušpiena
  • 3 olas
  • 300 g miltu
  • 1/2 tējk. sodas
  • 2 ēd. k. cukura
  • šķipsna sāls
  • 500 ml saldā krējuma
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Mērcei
  • 500 ml saldā krējuma 35 %
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Cukurs pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Biezpienam pievieno olas un rūgušpienu, kurā jau ir ielikta soda, sāls un cukurs.
  2. Visu kārtīgi samaisa un iegūtajai masai pievieno miltus.
  3. Mīklu izmīca un izveltnē uz dēļa, izspiež aplīšus vai sagriež rombiņos un liek cepties uz sausas, karstas pannas.
  4. Apcep gaiši brūnas.
  5. Lai asuškas būtu garšīgākas, tās pirms pasniegšanas liek katliņā un izsilda saldā krējuma un sviesta mērcē.
    Lai asuškas būtu garšīgākas, tās pirms pasniegšanas liek kat...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas