Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Aknu, sirds un plaušu pastēte

Aknu, sirds un plaušu pastēte

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkas aknu
  • 300 g plaušu
  • 1 sirds
  • 2 nelieli sīpoli
  • 100 g svaiga speķa
  • 100 g sviesta
  • 2 lauru lapas
  • Sāls
  • Pipari
  • 3 ēdamkarotes eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

420 min.
  1. Aknas, plaušas un sirdi 6 stundas mērcē aukstā ūdenī, ik pēc pāris stundām to nomainot.
  2. Aknas un speķi sagriež gabalos, saliek tos katlā, pieliek klāt garšvielas, sāli, pielej klāt karstu ūdeni tik daudz, lai aknas būtu tikko apņemtas, un sautē tās mīkstas.
  3. Izvāra arī plaušas un sirdi.
  4. Atdzesētu, visu divreiz samaļ.
    Speķi var nemalt, tad to pievieno sagrieztu nelielos kubiņos.
  5. Sīpolus smalki sagriež un apcep eļļā zeltaini brūnus.
  6. Katliņā izkausē sviestu, liek klāt apceptos sīpolus un samalto gaļu, ja vajag, pielej klāt nedaudz izkāsta sautējuma šķīduma, un maisot uzkarsē.
  7. Uzkarsēto masu saliek lēzenā šķīvī, novieto to vēsā vietā, lai atdziest.
    Pastēti liek uz sviestmaizēm vai piedāvā sagrieztu gabalos un izkārtotu uz šķīvja.

    Lai labi garšo!
    Uzkarsēto masu saliek lēzenā šķīvī, novieto to vēsā vietā, l...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas