Siera spirāles

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Miltu izsijā, pievieno raugu, sviestu, sāli, pienu, cukuru un samīca.
2. Mīklu mīca tik ilgi, līdz tā nelīp pie rokām.
3. Saveļ mīklas bumbu un novieto uz 30–40 min. siltā vietā.
4. No mīklas izveltnē taisnstūri 0,5 cm biezumā.
5. Pusi no mīklas pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar rīvētu sieru, tad pārklāj ar otru mīklas daļu.
6. Pēc tam šo mīklu vēlreiz izveltnē apmēram 0,5 cm biezumā, pārsmērē ar olu un sagriež 2 cm biezas strēmelēs.
7. No mīklas strēmelēm satin spirāles un ar atstarpēm (lai būtu vieta uzrūgt) liek uz plāts.
8. Cep cepeškrāsnī 200–250 °C 15–20 minūtes.
Uz augšu