Sākums > Receptes > Salāti

Lēcu salāti ar olu

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Lēcas noskalo.
2. Vāra ūdenī, kam pievienots vistas buljona kubiņš, sāls un pipari, apmēram 10 minūtes. Notecina.
3. Sīki sagrieztu speķi nedaudz apcep sausā pannā.
4. Sīpolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
5. Bumbierus sagriež plānās šķēlītēs.
6. Pistācijas sasmalcina.
7. Gatavo marinādi no eļļas, vīna etiķa un konservēto bumbieru sulu.
8. Pievieno sasmalcinātas pistācijas.
9. Katliņā uzkarsē ūdeni.
10. Pievieno 2 tējk. galda etiķia un 1 tējk. sāls.
11. Katru olu pārsit, liek krūzītē un lēni ielaiž ūdenī.
12. Samazina temperatūru, lai ūdens tikko burbuļotu un vāra 3-4 minūtes, līdz olas sasniegušas vēlamo gatavību.
13. Lēcām pārlej marinādi.
14. Pievieni speķi, sīpolu un bumbierus.
15. Samaisa.
16. Salātus kārto salātu trauciņos,. Virsū liek olu.
17. Rotā ar baziliku.
Uz augšu