Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Lēcu salāti ar olu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 350 g sarkano lēcu
  • 400 g ūdens
  • 1 vistas bulbona kubiņš
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. piparu
  • 100 g caurauguša speķa
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 -2 konservēti bumbieri
  • 40 g pistāciju
  • 5 ēd.k. eļļas
  • 2 ēd.k. ābolu vīna etiķis
  • 1 -2 ēd.k. konservēto bumbieru šķidrumu
  • 4 olas
  • Svaigs baziliks
  • Galda etiķis
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Lēcas noskalo.
  2. Vāra ūdenī, kam pievienots vistas buljona kubiņš, sāls un pipari, apmēram 10 minūtes. Notecina.
  3. Sīki sagrieztu speķi nedaudz apcep sausā pannā.
  4. Sīpolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
  5. Bumbierus sagriež plānās šķēlītēs.
  6. Pistācijas sasmalcina.
  7. Gatavo marinādi no eļļas, vīna etiķa un konservēto bumbieru sulu.
  8. Pievieno sasmalcinātas pistācijas.
  9. Katliņā uzkarsē ūdeni.
  10. Pievieno 2 tējk. galda etiķia un 1 tējk. sāls.
  11. Katru olu pārsit, liek krūzītē un lēni ielaiž ūdenī.
  12. Samazina temperatūru, lai ūdens tikko burbuļotu un vāra 3-4 minūtes, līdz olas sasniegušas vēlamo gatavību.
  13. Lēcām pārlej marinādi.
  14. Pievieni speķi, sīpolu un bumbierus.
  15. Samaisa.
  16. Salātus kārto salātu trauciņos,. Virsū liek olu.
  17. Rotā ar baziliku.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas