Lēcu salāti ar olu

Sastāvdaļas

  • 350 g sarkano lēcu
  • 400 g ūdens
  • 1 vistas bulbona kubiņš
  • ½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. piparu
  • 100 g caurauguša speķa
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 1 -2 konservēti bumbieri
  • 40 g pistāciju
  • 5 ēd.k. eļļas
  • 2 ēd.k. ābolu vīna etiķis
  • 1 -2 ēd.k. konservēto bumbieru šķidrumu
  • 4 olas
  • Svaigs baziliks
  • Galda etiķis
  • Sāls

Pagatavošana

30 min.
  1. Lēcas noskalo.
  2. Vāra ūdenī, kam pievienots vistas buljona kubiņš, sāls un pipari, apmēram 10 minūtes. Notecina.
  3. Sīki sagrieztu speķi nedaudz apcep sausā pannā.
  4. Sīpolus notīra un sagriež plānās šķēlītēs.
  5. Bumbierus sagriež plānās šķēlītēs.
  6. Pistācijas sasmalcina.
  7. Gatavo marinādi no eļļas, vīna etiķa un konservēto bumbieru sulu.
  8. Pievieno sasmalcinātas pistācijas.
  9. Katliņā uzkarsē ūdeni.
  10. Pievieno 2 tējk. galda etiķia un 1 tējk. sāls.
  11. Katru olu pārsit, liek krūzītē un lēni ielaiž ūdenī.
  12. Samazina temperatūru, lai ūdens tikko burbuļotu un vāra 3-4 minūtes, līdz olas sasniegušas vēlamo gatavību.
  13. Lēcām pārlej marinādi.
  14. Pievieni speķi, sīpolu un bumbierus.
  15. Samaisa.
  16. Salātus kārto salātu trauciņos,. Virsū liek olu.
  17. Rotā ar baziliku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi