Jūras gardumi

Sastāvdaļas

  • 200 -300 g sviesta mīklas
  • 1 ola
  • Pildījumam
  • 250 g mīdiju
  • 200 g garneļu
  • 100 g krabju nūjiņu
  • 300 g kanservētui sparģeļu
  • Mērcei
  • 1 tējk. kečupa
  • 200 g ūdens
  • 100 g baltvīna
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 ēd.k. kviešu miltu
  • 1 ēd.k. konjaka
  • 1 tējk. citronu sulas
  • Sāls
  • Pipari
  • ½ tējk. karija vai čili pulvera
  • Rotājumam
  • Maurloki
  • Bazilika

Pagatavošana

30 min.
  1. Sviestu mīklu izveltnē un sadala četros kvādriņos.
  2. Katrā kvadrātā iespiež nedaudz mazāku kvadrātiņu ( vēlāk no tā tiek izveidots vāciņš).
  3. Kvadrātiņus liek uz plāts.
  4. Var izmantot cepamo papīru.
  5. Apziež ar olu.
  6. Cep cepeškrāsnī 225 grādos temperatūras apmēram 10 minūtes.
  7. Mīdijas, garneles un krabju nūjiņas atsaldē.
  8. Notecina un sagriež sparģeļus.
  9. Katliņā sajauc kečupu, ūdeni, vīnu un saldo krējumu.
  10. Vāra apm. 15 minūtes, līdz atlicis apm. 250 g šķidruma.
  11. Mērci iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem miltiem.
  12. Pievieno konjaku, citronu sulu, sāli, piparus un kariju.
  13. Izceptajiem sviesta mīklas kvadrātiņiem uzmanīgi atdala vāciņus.
  14. Cepuma apakšējo daļu liek šķīvī un pārliek ar jūras gardumiem un sparģeļiem.
  15. Pārlej ar mērci.
  16. Uzliek vāciņu.
  17. Rotā ar maurlokiem un baziliku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi