Jūras gardumi

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Sviestu mīklu izveltnē un sadala četros kvādriņos.
2. Katrā kvadrātā iespiež nedaudz mazāku kvadrātiņu ( vēlāk no tā tiek izveidots vāciņš).
3. Kvadrātiņus liek uz plāts.
4. Var izmantot cepamo papīru.
5. Apziež ar olu.
6. Cep cepeškrāsnī 225 grādos temperatūras apmēram 10 minūtes.
7. Mīdijas, garneles un krabju nūjiņas atsaldē.
8. Notecina un sagriež sparģeļus.
9. Katliņā sajauc kečupu, ūdeni, vīnu un saldo krējumu.
10. Vāra apm. 15 minūtes, līdz atlicis apm. 250 g šķidruma.
11. Mērci iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem miltiem.
12. Pievieno konjaku, citronu sulu, sāli, piparus un kariju.
13. Izceptajiem sviesta mīklas kvadrātiņiem uzmanīgi atdala vāciņus.
14. Cepuma apakšējo daļu liek šķīvī un pārliek ar jūras gardumiem un sparģeļiem.
15. Pārlej ar mērci.
16. Uzliek vāciņu.
17. Rotā ar maurlokiem un baziliku.
Uz augšu