Pelmeni tovera gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltas gaļas, vislabāk jauktu - liellopa un cūkas
  • 4 vistu olas
  • 1 litrs piena
  • Milti
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavo maltās gaļas masu - maltajai gaļai pievieno 2 olas, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus. Sagatavo mīklu - ap 400 g miltos iejauc 2 olas, nedaudz sāli un pievieno pienu, tā, lai iegūstam biezu masu, ko var mīcīt ar rokām. Mīklu izveltnē un var gatavot divējādi - izveltnēto liek uz speciālas formiņas vai ar neliela diametra glāzi izgriež aplīšus. Uz aplīšiem liek gaļu, pārloka un aizspiež maliņas. Pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa, var pievienot buljona kubiņus. Kad pelmeņi uzpeld, vāra 4-5 minūtes, taču var pagatavot arī apcepot

Komentāri

andris 2011. gada 13. februāris 11:38
loti garsigi
Kate 2009. gada 22. oktobris 15:05
Paldies par recepti, pelmeni varas.. Bet ja jums ir pelmenju forma.. tad tas iet nu loti atri, par vienu stundu man sanaca apmeram 150 -160 pelmeshek... super.. prieks..

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi