Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pelmeni tovera gaumē

2006. gada 19. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo maltās gaļas masu - maltajai gaļai pievieno 2 olas, smalki sakapātu sīpolu, sāli un piparus. Sagatavo mīklu - ap 400 g miltos iejauc 2 olas, nedaudz sāli un pievieno pienu, tā, lai iegūstam biezu masu, ko var mīcīt ar rokām. Mīklu izveltnē un var gatavot divējādi - izveltnēto liek uz speciālas formiņas vai ar neliela diametra glāzi izgriež aplīšus. Uz aplīšiem liek gaļu, pārloka un aizspiež maliņas. Pelmeņus liek vārošā ūdenī, kuram pievienota sāls, daži melnie pipari un lauru lapa, var pievienot buljona kubiņus. Kad pelmeņi uzpeld, vāra 4-5 minūtes, taču var pagatavot arī apcepot
Uz augšu