Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivs ar garšvielām

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Uz pannas eļļā apcep sīpolu un burkānu. Jāraugās, lai karstums būtu pietiekošs, lai burkāni apceptos, nevis izsautētos. Apceptiem nav tā salkanā burkānu garša, un no eļļā ceptiem burkāniem var iegūt vairāk A vitamīnu nekā no sautētiem vai svaigiem burkāniem.
2. Pieliek klāt sēnes un čili piparu un pacep. Vēl čili piparu var likt arī veselu un pēc tam izņemt ārā, lai ēdiens nepaliek pārāk stiprs. To čili piparu jāpievieno tikai tad, ja pavārs zina, ko dara. Drošāk un latviskāk ir bez. Ja lieto krējumu, tad tagad ir īstais laiks to iemaisīt.
3. Tad pastumj visu malā un pannas vidū uzliek zivi, drusku uzber sāli un piparus, lai tā zivtiņa drusku apcepas, un lai āda, ja tāda ir, paliek mazliet kraukšķīga. Bet ja nepaliek kraukšķīga, arī nekas, jo tālākajā procesā tā tik un tā būs mīksta. Pēc pāris minūtēm pastumj pusi no burkānu - sīpolu masas malā un virsū uzliek zivi, tad uz tās zivs izkārto citrona šķēles un dilles un virs tām uzliek atlikušo burkānu masu. Apmēram tā, lai tā zivs būtu iekš tās burkānu masas, un sautē kādas 10 minūtes vai vairāk, bet tā, lai zivs nepārcepas.
4. Īstā māksla ir to visu pasniegt galdā tā, lai tas izskatītos garšīgi, te vajag rīkoties izmanīgi. Neuzmanīgi rīkojoties, zivs izjuks gabalu gabalos un smalka ēdiena vietā sanāks vienkārši zivs sautējums. Tātad, nostumj nost augšējos burkānus, izcepinātos citronus labāk izmest ārā, uzmanīgi izceļ zivi un noliek malā. Tad to burkānu masu saliek uz šķīvja, pieplacina un virsū uzliek zivi, vai ari malā. Jo skaistāk zivs izskatās, jo mazāk vajag dekorācijas, tas jau nu katram ir skaidrs. Bet nu man tas ēdiens ir vairāk garšīgs, nekā skaists, tāpēc es daiļi izvietoju citrona šķēles un diļļu zariņus tam visam simetriski apkārt, vai tieši otrādi, uzbūvēju kādu konstrukciju sānos, lai acs piesienas tur, nevis pie īstā ēdiena.
Uz augšu