Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Fri ar zivi un mērci

2006. gada 18. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Apsmidzina lielu cepešpannu ar dārzeņu cepšanas aerosolu. Ieliek rīvmaizi, sāli un piparus vidēja lieluma traukā, noliek malā. Sakuļ olas un pienu vai ūdeni vidēja lieluma traukā, noliek malā. Ievieto miltus un maltus sarkanos piparus plastmasas maisiņā. Noskalo sīgas fileju aukstā ūdeni, nosusina. Ievieto zivi maisiņā, labi sakrata, lai pārklātu ar miltu un piparu maisījumu. Iemērcē katru fileju olu maisījumā, lai virsma tiktu pilnīgi pārklāta. Tūlīt ievieto zivi rīvmaizē, pagriež otru pusi, lai fileja ar to pārklātos no abām pusēm. Novieto zivi uz sagatavotās cepešpannas, apkārt izvieto kartupeļus. Cep, kamēr zivs paliek stingra un sulīga un kartupeļi kraukšķīgi un karsti (10-15 minūtes). Tikmēr mazā traukā samaisa majonēzi un svaigās dilles, pasniedz, nedaudz pievienojot katrai zivju porcijai. Paredzēts 4 porcijām.
Uz augšu