Fri ar zivi un mērci

Sastāvdaļas

  • ½ glāze sausas rīvmaizes
  • ½ tējkarotes sāls
  • ¼ tējkarote svaigi samaltu melno piparu
  • 2 lielas olas
  • 2 ēdamkarotes piena vai ūdens
  • 2 ēdamkarotes universālās garšvielas
  • ¼ tējkarotes maltu čillī piparu
  • Viena baltās zivs fileja, 25cm bieza, sadalīta četrās daļās
  • 450 g liela paciņa saldētu frī kartupeļu
  • ½ glāzes beztauku majonēzes
  • 1 tējkarote sakapātu diļļu

Pagatavošana

1 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Apsmidzina lielu cepešpannu ar dārzeņu cepšanas aerosolu. Ieliek rīvmaizi, sāli un piparus vidēja lieluma traukā, noliek malā. Sakuļ olas un pienu vai ūdeni vidēja lieluma traukā, noliek malā. Ievieto miltus un maltus sarkanos piparus plastmasas maisiņā. Noskalo sīgas fileju aukstā ūdeni, nosusina. Ievieto zivi maisiņā, labi sakrata, lai pārklātu ar miltu un piparu maisījumu. Iemērcē katru fileju olu maisījumā, lai virsma tiktu pilnīgi pārklāta. Tūlīt ievieto zivi rīvmaizē, pagriež otru pusi, lai fileja ar to pārklātos no abām pusēm. Novieto zivi uz sagatavotās cepešpannas, apkārt izvieto kartupeļus. Cep, kamēr zivs paliek stingra un sulīga un kartupeļi kraukšķīgi un karsti (10-15 minūtes). Tikmēr mazā traukā samaisa majonēzi un svaigās dilles, pasniedz, nedaudz pievienojot katrai zivju porcijai. Paredzēts 4 porcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi