Sākums > Receptes > Deserti

Arbūzi ar krēmu

2006. gada 17. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Katliņā saputo olas ar pūdercukura, pievieno miltu un baltā vīna.
2. Nepārtraucot maisīšanu, katlu liek ūdens peldē uz plīts un karsē, līdz izveidojās biezs krēms.
3. Noņem trauku no plīts, pievieno vaniļas cukuru vai rumu pēc garšas un atdzesē.
4. Rūpīgi nomazgā nelielus arbūzus vai melones, pārgriež uz pusēm, izgrriež mīkstumu, izņem sēklas un sadala nelielos gabaliņos.
5. Pusi mīkstuma sajauc ar atdzesēto krēmu un šo masu iepilda atpakaļ arbūzu puslodē.
6. Rotā ar atlikušajiem arbūzu gabaliņiem, pārkaisa pūdercukuru.
7. Var pasniegt ar putukrējumu un cepumiem.
Uz augšu