Sākums > Receptes > Zupas

Trakais puķkāposts

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. 3 Sviestu izkausē dziļā katlā. Tajā sautē sīpolus un ķiplokus.
2. 3 Citā katliņā vāri ziedkopās sadalītu puķkāpostu, kamēr mīksts.
3. 3 Sautētajiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno lauru lapu, puķkāpostus, kubiņos sagrieztu kartupeli un pielej ūdeni. Uzvāri, pievieno sāli, turpini vārīt 15 min.
4. 3 Noņem no uguns, izņem ārā lauru lapu un samal zupu blenderī. Samalto zupu ielej atpakaļ katlā, pievieno skābo krājumu, sinepes. Uzvāri, pievieno rīvēto sieru un maisi, līdz tas izkūst. Nogaršo. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
5. 3 Lej zupu bļodā. Dekorē ar grauzdiņiem un zaļumiem.
Uz augšu