Trakais puķkāposts

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Sviests 50 g
  • Sīpols, vidēji liels, smalki sagriezts 1 gab
  • Ķiploka daiviņas 2 gab
  • Puķkāposta galviņa, liela 1
  • Lauru lapa 1
  • Liels kartupelis, sagriezts kubiņos 1 gab
  • Skābs krējums 1 ēd. kar
  • Sinepes 1 tējk
  • Garnējumam
  • Baltmaizes kubiņi, ierīvēti ar 2 maizes
  • Ķiploku, sāli, pipariem un eļļu, šķēles
  • Grauzdēti krāsnī
  • Sviests 20 g
  • Čederas siers 50 g

Pagatavošana

1 min.
  1. 3 Sviestu izkausē dziļā katlā. Tajā sautē sīpolus un ķiplokus.
  2. 3 Citā katliņā vāri ziedkopās sadalītu puķkāpostu, kamēr mīksts.
  3. 3 Sautētajiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno lauru lapu, puķkāpostus, kubiņos sagrieztu kartupeli un pielej ūdeni. Uzvāri, pievieno sāli, turpini vārīt 15 min.
  4. 3 Noņem no uguns, izņem ārā lauru lapu un samal zupu blenderī. Samalto zupu ielej atpakaļ katlā, pievieno skābo krājumu, sinepes. Uzvāri, pievieno rīvēto sieru un maisi, līdz tas izkūst. Nogaršo. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
  5. 3 Lej zupu bļodā. Dekorē ar grauzdiņiem un zaļumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi