Zandarts želeja mērcē

Sastāvdaļas

  • Zandarta fileja 400 g
  • Lašu fileja 200 g
  • Baltmaize 40 g
  • Saldais krējums 60 g
  • Olas 1 gb
  • Pipari
  • Sāls
  • Pētersīļa sakne 20 g
  • Sīpoli 20 g
  • Burkāni 20 g
  • Baltais sausais vīns 200 g
  • Olas baltums 2 gb
  • Želatīns 40 g
  • Zaļumi 50 g
  • Citrons 1 gb

Pagatavošana

1 min.
  1. 3 Zandarta fileju sagriež garenos porciju gabalos - vienu vai divus uz porciju.
  2. 3 Zandarta filejas gabalus pārziež ar laša malto masu un satin veltnīšos.
  3. 3 Veltnīšus liek tvaikojamā katliņā vienu pie otra, pielej nedaudz zivju buljona vai ūdens, pieliek garšsaknes un garšvielas, pielej vīnu un tvaiko apmēram 15 - 20 min.
  4. 3 Gatavus zivju veltnīšus atdzesē.
  5. 3 No zivju buljona un uzbriedināta želatīna (pārlej ar aukstu ūdeni 1:5) gatavo želeju.
  6. 3 Želeju dzidrina ar olas baltumu.
  7. 3 Zivju veltnīšus liek formītēs un pārlej ar želeju, atdzesē aukstuma skapī.
  8. 3 Zivju veltnīšus želejā pasniedz ar citronu šķēlītēm.
  9. Laša maltā masa
  10. 3 Lasi un saldajā krējumā izmērcētu baltmaizi 2 reizes samaļ gaļas malējā.
  11. 3 Pieliek garšvielas - sāli, smalkos baltos piparus, muskatriekstu.
  12. 3 Pievieno olas un masu labi saputo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi