Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zandarts želeja mērcē

2006. gada 17. maijs
Foto: ilona Bērziņa
Pagatavošana
1 min
1. 3 Zandarta fileju sagriež garenos porciju gabalos - vienu vai divus uz porciju.
2. 3 Zandarta filejas gabalus pārziež ar laša malto masu un satin veltnīšos.
3. 3 Veltnīšus liek tvaikojamā katliņā vienu pie otra, pielej nedaudz zivju buljona vai ūdens, pieliek garšsaknes un garšvielas, pielej vīnu un tvaiko apmēram 15 - 20 min.
4. 3 Gatavus zivju veltnīšus atdzesē.
5. 3 No zivju buljona un uzbriedināta želatīna (pārlej ar aukstu ūdeni 1:5) gatavo želeju.
6. 3 Želeju dzidrina ar olas baltumu.
7. 3 Zivju veltnīšus liek formītēs un pārlej ar želeju, atdzesē aukstuma skapī.
8. 3 Zivju veltnīšus želejā pasniedz ar citronu šķēlītēm.
9. Laša maltā masa
10. 3 Lasi un saldajā krējumā izmērcētu baltmaizi 2 reizes samaļ gaļas malējā.
11. 3 Pieliek garšvielas - sāli, smalkos baltos piparus, muskatriekstu.
12. 3 Pievieno olas un masu labi saputo.
Uz augšu