Sakņu gulašs

2006. gada 17. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Kāļus, kartupeļus un kāpostus sagriež kubiņos.
2. Vispirms vērdošā sālsūdenī vāra pusmīkstus kāļus, tad liek katlā kāpostus, kartupeļus.
3. Ūdenim pilnīgi jāpārsedz dārzeņi (tam jābūt vēl 1-2 cm virs dārzeņiem).
4. Notīrītus burkānus saēvelē uz sakņu rīves, sīpolus un pētersīļu sakni sasmalcina un taukos apcep, pievieno sautējumam.
5. Miltus taukos apcep, pievieno tomātu mērci, atšķaida ar ūdeni, pieliek krējumu, uzvāra un, kad saknes mīkstas, pievieno sautējumam, vāra vēl 5-10 minūtes.
6. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
7. Labu apetīti!
Uz augšu