Sakņu gulašs

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg kartupeļu
  • 1 vidēji liels kālis
  • 2 burkāni
  • 0.5 kg svaigu kāpostu
  • 2 sīpoli
  • 1 pētersīļu sakne
  • 50 g taukvielu
  • 2 ēd. k. kviešu miltu
  • 2 ēd. k. tomātu asās mērces
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • Ūdens
  • Sāls
  • Cukurs

Pagatavošana

45 min.
  1. Kāļus, kartupeļus un kāpostus sagriež kubiņos.
  2. Vispirms vērdošā sālsūdenī vāra pusmīkstus kāļus, tad liek katlā kāpostus, kartupeļus.
  3. Ūdenim pilnīgi jāpārsedz dārzeņi (tam jābūt vēl 1-2 cm virs dārzeņiem).
  4. Notīrītus burkānus saēvelē uz sakņu rīves, sīpolus un pētersīļu sakni sasmalcina un taukos apcep, pievieno sautējumam.
  5. Miltus taukos apcep, pievieno tomātu mērci, atšķaida ar ūdeni, pieliek krējumu, uzvāra un, kad saknes mīkstas, pievieno sautējumam, vāra vēl 5-10 minūtes.
  6. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni