Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sakņu gulašs

Sakņu gulašs

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg kartupeļu
  • 1 vidēji liels kālis
  • 2 burkāni
  • 0.5 kg svaigu kāpostu
  • 2 sīpoli
  • 1 pētersīļu sakne
  • 50 g taukvielu
  • 2 ēd. k. kviešu miltu
  • 2 ēd. k. tomātu asās mērces
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • Ūdens
  • Sāls
  • Cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Kāļus, kartupeļus un kāpostus sagriež kubiņos.
  2. Vispirms vērdošā sālsūdenī vāra pusmīkstus kāļus, tad liek katlā kāpostus, kartupeļus.
  3. Ūdenim pilnīgi jāpārsedz dārzeņi (tam jābūt vēl 1-2 cm virs dārzeņiem).
  4. Notīrītus burkānus saēvelē uz sakņu rīves, sīpolus un pētersīļu sakni sasmalcina un taukos apcep, pievieno sautējumam.
  5. Miltus taukos apcep, pievieno tomātu mērci, atšķaida ar ūdeni, pieliek krējumu, uzvāra un, kad saknes mīkstas, pievieno sautējumam, vāra vēl 5-10 minūtes.
  6. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Padomju laiku šniceles

Padomju laiku šniceles

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 21. janvāris 00:05 21.01 00:05
Kļūdas, ko pieļaujam, vārot cīsiņus (8)

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas