Sākums > Receptes > Brokastis

Plānās pankūkas ar ievārījumu

2005. gada 7. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Olas sakuļ ar sāli, nedaudz cukura, pielej 3/4 no paredzētā piena daudzuma, lej bļodā miltus un samaisa.
2. Pēc tam pielej atlikušo pienu un samaisa viendabīgu (līstošu) mīklu un atstāj 25-30 minūtes, lai milti uzbriest.
3. Pannu (16-18 cm diametrā) sakarsē, pārziež ar eļļu. Mīklu ar zupas kausu lej uz pannas vienā malā un, pannu pagrozot, ļauj mīklai notecēt plānā kārtiņā (2 mm) pār visu pannu. Kad pankūkas apakšējā puse ir apcepusies, to apvērš un apcep otru pusi.
4. Pasniedz ar ievārījumu, krējumu. Izceptās pankūkas, katru pārziežot ar sīrupu vai ievārījumu, var likt kaudzītē, izveidojot torti, tad sagriež gabalos (kā torti) un pasniedz galdā ar pienu vai tēju.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu