Plānās pankūkas ar ievārījumu

Plānās pankūkas ar ievārījumu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 200 g kviešu miltu
  • 400-480 g piena
  • 1-2 olas
  • Sāls
  • Cukurs
  • Eļļa
  • Ievārījums pasniegšanai

Pagatavošana

50 min.
  1. Olas sakuļ ar sāli, nedaudz cukura, pielej 3/4 no paredzētā piena daudzuma, lej bļodā miltus un samaisa.
  2. Pēc tam pielej atlikušo pienu un samaisa viendabīgu (līstošu) mīklu un atstāj 25-30 minūtes, lai milti uzbriest.
  3. Pannu (16-18 cm diametrā) sakarsē, pārziež ar eļļu. Mīklu ar zupas kausu lej uz pannas vienā malā un, pannu pagrozot, ļauj mīklai notecēt plānā kārtiņā (2 mm) pār visu pannu. Kad pankūkas apakšējā puse ir apcepusies, to apvērš un apcep otru pusi.
  4. Pasniedz ar ievārījumu, krējumu. Izceptās pankūkas, katru pārziežot ar sīrupu vai ievārījumu, var likt kaudzītē, izveidojot torti, tad sagriež gabalos (kā torti) un pasniedz galdā ar pienu vai tēju.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz ar ievārījumu, krējumu. Izceptās pankūkas, katru pā...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Edgars 2010. gada 27. decembris 18:43
baigi garsigi....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi