Virtuļi ar ābolu džemu

Sastāvdaļas

  • 400 g kviešu miltu
  • 1 glāze piena
  • 30 g rauga
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 4 g sāls
  • Vanilīns vai citrona miziņa
  • Pildījumam:
  • 1 /2 -1 glāze ābolu džema
  • 100 g pūdercukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Raugu sajauc ar cukuru, pienu uzkarsē (nevāra) un kopā ar trešdaļu miltu pagatavo mīklu, uzraudzē.
  2. Tad pieliek olu dzeltenumus, kam pievienota sāls, atlikušos miltus, garšvielu, izkausētu sviestu un pamatīgi samīca.
  3. Uzrūgušu mīklu saveļ veltnī ( 4 cm diametrā) un sagriež 1 ½ cm biezās ripās.
  4. Uz katras liek džemu, maliņas stingri saspiež kopā un saveļ bumbiņās (rokas ieziež ar augu eļļu, lai mīkla nelīp klāt).
  5. Ļauj tam uzrūgt, tad sakarsētos taukos vāra brūnas.
  6. Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi