Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Virtuļi ar ābolu džemu

Virtuļi ar ābolu džemu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g kviešu miltu
  • 1 glāze piena
  • 30 g rauga
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 4 g sāls
  • Vanilīns vai citrona miziņa
  • Pildījumam:
  • 1 /2 -1 glāze ābolu džema
  • 100 g pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Raugu sajauc ar cukuru, pienu uzkarsē (nevāra) un kopā ar trešdaļu miltu pagatavo mīklu, uzraudzē.
  2. Tad pieliek olu dzeltenumus, kam pievienota sāls, atlikušos miltus, garšvielu, izkausētu sviestu un pamatīgi samīca.
  3. Uzrūgušu mīklu saveļ veltnī ( 4 cm diametrā) un sagriež 1 ½ cm biezās ripās.
  4. Uz katras liek džemu, maliņas stingri saspiež kopā un saveļ bumbiņās (rokas ieziež ar augu eļļu, lai mīkla nelīp klāt).
  5. Ļauj tam uzrūgt, tad sakarsētos taukos vāra brūnas.
  6. Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas