Virtuļi ar ābolu džemu

2006. gada 15. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Raugu sajauc ar cukuru, pienu uzkarsē (nevāra) un kopā ar trešdaļu miltu pagatavo mīklu, uzraudzē.
2. Tad pieliek olu dzeltenumus, kam pievienota sāls, atlikušos miltus, garšvielu, izkausētu sviestu un pamatīgi samīca.
3. Uzrūgušu mīklu saveļ veltnī ( 4 cm diametrā) un sagriež 1 ½ cm biezās ripās.
4. Uz katras liek džemu, maliņas stingri saspiež kopā un saveļ bumbiņās (rokas ieziež ar augu eļļu, lai mīkla nelīp klāt).
5. Ļauj tam uzrūgt, tad sakarsētos taukos vāra brūnas.
6. Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu