Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Grilēta baklažāna salāti

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g mazu baklažānu
  • 150 g uz pusēm sagrieztu ķiršu tomātu
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 2 ēdamk. vīna etiķa
  • 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • Mērcei
  • ¼ glāzes bezpiedevu jogurta
  • ¼ glāzes krējuma
  • 1 ķiploka daiviņa
  • ½ tējk. svaiga sasmalcināta ingvera
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. maltu cummin sēklu1 tējk. sīki sakapātas svaigas kinzas + dažas lapiņas garnēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Ar asu nazi gareniski sagriež baklažānu kādās 3-4 šķēlēs, kuras apsmērē ar nedaudz eļļas un grilē, līdz baklažāni kļuvuši mīksti un nedaudz zeltaini – apm. 3-4 minūtes. Izkārto baklažānus un tomātus uz šķīvja. Nelielā traukā sakuļ kopā eļļu, etiķi, ķiploku, sāli un piparus, ar ko apsmidzina baklažānus un tomātus. Ļauj baklažāniem atdzist līdz istabas temperatūrai. Mērce - visas sastāvdaļas samaisa. Tieši pirms pasniegšanas pārlej salātus ar mērci. Dekorē ar kinzas lapiņām.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas