Musaka

Sastāvdaļas

  • • 600 g jērgaļas lāpstiņas
  • • 1 baklažāns
  • • 400 g tomātu
  • • timiāns, rozmarīns, sāls, pipari
  • Pamatmērcei
  • 0.5 • 0,5 l piena
  • • 100 g miltu
  • • 100 g sviesta
  • • 200 g Parmas siera
  • Mērcei
  • • 1 paprika
  • 0.5 • 0,5 l saldā krējuma
  • • 20 g piparmētru
  • • 3 šalotes sīpoli

Pagatavošana

1 min.
  1. Baklažānu sagriež plānās šķēlēs un apcep uz grila vai pannas no abām pusēm. Tomātus blanšē, noņem miziņu, izņem sēkliņas un sagriež šķēlēs.
  2. No piena, sviesta un miltiem gatavo mērci.
  3. Gaļu samaļ, pievieno sāli un piparus un apcep kopā ar timiānu un rozmarīnu.
  4. Veidnē ar augstām malām kārtām liek baklažānus, gaļu un tomātus. Katru kārtu pārlej ar mērci. Virsū uzkaisa sarīvētu sieru. Pārliek foliju un cep cepeškrāsnī 40 minūtes 160 °C temperatūrā. Atdzesē, uzliek presi uz 12 stundām liek ledusskapī. Pēc tam sacepumu sagriež porcijās un uzsilda.
  5. Sīpolus un papriku sasmalcina un apcep. Pievieno krējumu un piparmētras un karsē 2 minūtes. Masu sakuļ jaucējā. Pasniedz ar sacepumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi