Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kūka māmiņu dienā

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam
  • • 2 olas
  • • 2 ēdamkarotes cukura
  • • 2 ēdamkarotes miltu
  • • ½ ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • • ½ ēdamkarotes skābā krējuma
  • Krēmam
  • • 250 g saldā krējuma
  • • 2 olu dzeltenumi
  • • ½ tējkarotes želatīna
  • • 100 g ievārījuma
  • • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • Pildījumam
  • • 100 g meža ogu ievārījuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Olas saputo ar cukuru, kamēr veidojas krēmīga masa. Nemaisot iecilā izsijātus miltus un cieti. Lej veidnē un cep krāsnī 200 °C temperatūrā 6–10 minūtes. Kad biskvīts atdzisis, pārziež ar ievārījumu.
  2. Saldo krējumu saputo. Cukuru pārlej ar ūdeni un savāra sīrupā. Olu dzeltenumus puto ar karsto sīrupu, kamēr masa kļūst gaisīga. Sajauc ar saputoto krējumu (mazliet pataupa kūkas malu apsmērēšanai) un ievārījumu. Aukstā ūdenī 20–30 minūtes uzbriedina želatīnu, izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un nemaisot lej masā. Pēc tam ielej ar eļļu ieziestā veidnē, kurā tika cepts biskvīts, un uz 6 stundām liek ledusskapī.
  3. Kūkas virsmu rotā ar izkausētu šokolādi un ievārījumu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Aukstā tomātu zupa ar kefīru

Aukstā tomātu zupa ar kefīru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas