Kūka māmiņu dienā

Sastāvdaļas

  • Biskvītam
  • • 2 olas
  • • 2 ēdamkarotes cukura
  • • 2 ēdamkarotes miltu
  • • ½ ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • • ½ ēdamkarotes skābā krējuma
  • Krēmam
  • • 250 g saldā krējuma
  • • 2 olu dzeltenumi
  • • ½ tējkarotes želatīna
  • • 100 g ievārījuma
  • • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • Pildījumam
  • • 100 g meža ogu ievārījuma

Pagatavošana

1 min.
  1. Olas saputo ar cukuru, kamēr veidojas krēmīga masa. Nemaisot iecilā izsijātus miltus un cieti. Lej veidnē un cep krāsnī 200 °C temperatūrā 6–10 minūtes. Kad biskvīts atdzisis, pārziež ar ievārījumu.
  2. Saldo krējumu saputo. Cukuru pārlej ar ūdeni un savāra sīrupā. Olu dzeltenumus puto ar karsto sīrupu, kamēr masa kļūst gaisīga. Sajauc ar saputoto krējumu (mazliet pataupa kūkas malu apsmērēšanai) un ievārījumu. Aukstā ūdenī 20–30 minūtes uzbriedina želatīnu, izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un nemaisot lej masā. Pēc tam ielej ar eļļu ieziestā veidnē, kurā tika cepts biskvīts, un uz 6 stundām liek ledusskapī.
  3. Kūkas virsmu rotā ar izkausētu šokolādi un ievārījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi