Kūka māmiņu dienā

2006. gada 13. maijs
Foto: Kristīne
Pagatavošana
1 min
1. Olas saputo ar cukuru, kamēr veidojas krēmīga masa. Nemaisot iecilā izsijātus miltus un cieti. Lej veidnē un cep krāsnī 200 °C temperatūrā 6–10 minūtes. Kad biskvīts atdzisis, pārziež ar ievārījumu.
2. Saldo krējumu saputo. Cukuru pārlej ar ūdeni un savāra sīrupā. Olu dzeltenumus puto ar karsto sīrupu, kamēr masa kļūst gaisīga. Sajauc ar saputoto krējumu (mazliet pataupa kūkas malu apsmērēšanai) un ievārījumu. Aukstā ūdenī 20–30 minūtes uzbriedina želatīnu, izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un nemaisot lej masā. Pēc tam ielej ar eļļu ieziestā veidnē, kurā tika cepts biskvīts, un uz 6 stundām liek ledusskapī.
3. Kūkas virsmu rotā ar izkausētu šokolādi un ievārījumu.
Uz augšu