Sākums > Receptes > Deserti

Ar aprikozēm cepti banāni

2006. gada 13. maijs
Foto: Kristīne
Pagatavošana
1 min
1. . Sagatavo banānus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Istabas temperatūrā atlaidini kārtaino mīklu. Nomizo banānus un sagriez tos plānās šķēlēs. Pannā izkausē 60 g sviesta un apcep banānus. Katru apcepto pusi pārkaisi ar cukuru un vaniļu, lai banāni karamelizējas. Pirms cepšanas beigām brīvajā pannas daļā izkarsē aprikožu džemu. Kārtainās mīklas loksni pārzied ar sakultu olas dzeltenumu.
2. Gatavo rullīšus. Uz mīklas loksnes kārto divas saceptās banāna šķēles, pāri liec izkarsēto aprikožu džemu ar karameli. Virsū atkal liec banānus un pēc tam satin rullīti. To no virspuses apzied ar olu dzeltenumu un liec ietaukotā cepešpannā. Cep cepeškrāsnī 5 minūtes.
Uz augšu