Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīta menca piena mērcē

2006. gada 9. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Mencas fileju izdauza apmēram 0,5 cm biezumā.
2. Sīki sagrieztas sēnes un sīpolus sacep sviestā, samaisa ar kapātām olās un zaļumiem.
3. Maisījumu liek uz izdauzītās zivs fileju, veido rulādi vai tīteni un tvaiko katlā nelielā ūdens daudzumā.
4. Miltus apcep sviestā, līdz tie kļūst gaiši dzelteni, sašķidrina ar verdošu pienu, samaisa, lai nebūtu kunkuļu, pieliek jēlu olu un izmaisa.
5. Ar sagatavoto mērci pārlej tvaikotās zivis, pārkaisa ar sarīvētu sieru, apziež ar kausētu sviestu un cep.
Uz augšu