Sākums > Receptes > Zupas

Borščs ar sēnēm

2006. gada 9. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Sēnes rūpīgi nomazgā, pārlej ar aukstu ūdeni un izvāra.
2. Bietes un burkānus sagriež skaidiņās, saliek katlā, pieliek tomātu biezeni, etiķi, pusgl. ūdens vai sakņu novārījumu, uzliek vāku un sautē, līdz dārzeņi mīksti.
3. Sīpolus apcep taukvielās, samaisa ar vārītām, smalki sagrieztām sēnēm un cep vēl 5-10 minūtes, pēc tam pieber izkarsētus miltus un izmaisa.
4. Apceptos sīpolus un sēnes samaisa ar dārzeņiem.
5. Vērdošajā sēņu novārījumā liek savēlētus kāpostus un sagrieztus kartupeļus, pievieno sautētos dārzeņus un vāra vēl 20 minūtes.
6. Pasniedzot pieliek krējumu un uzkaisa sasmalcinātus zaļumus.
Uz augšu