Zemenes ar citronu

Sastāvdaļas

  • 4 krūzes zemeņu
  • 1 krūze cukura
  • 1 olas baltuma
  • 5 gab. olas dzeltenuma
  • 2 ēd.k. rīvēta citrona miziņa
  • 2 lieli citroni (sulas)
  • 1 krūze putukrējuma

Pagatavošana

1 min.
  1. Ogas nomazgā, atdala no kātiņiem un labi nosusina.
  2. Ieber bļodā, apkaisa ar ceturtdaļu cukura.
  3. Olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušajām trim ceturtdaļām cukura.
  4. Pievieni citronu sulu un vāra uz lēnas uguns, patstāvīgi maisot, līdz masa kļūst pavisam bieza.
  5. Ļauj atdzist.
  6. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iecilā tos atdzisušajā masā, kopā ar sakulto krējumu un citrona miziņām.
  7. Maisa, līdz viss ir vienmērīgi sajaucies.
  8. Labi atdzesē (ledusskapī).
  9. Pirms pasniegšanas ogas pārlej ar citrona masu un citrona šķēlītēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi