Sākums > Receptes > Deserti

Zemenes ar citronu

2006. gada 8. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Ogas nomazgā, atdala no kātiņiem un labi nosusina.
2. Ieber bļodā, apkaisa ar ceturtdaļu cukura.
3. Olu dzeltenumus sakuļ ar atlikušajām trim ceturtdaļām cukura.
4. Pievieni citronu sulu un vāra uz lēnas uguns, patstāvīgi maisot, līdz masa kļūst pavisam bieza.
5. Ļauj atdzist.
6. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iecilā tos atdzisušajā masā, kopā ar sakulto krējumu un citrona miziņām.
7. Maisa, līdz viss ir vienmērīgi sajaucies.
8. Labi atdzesē (ledusskapī).
9. Pirms pasniegšanas ogas pārlej ar citrona masu un citrona šķēlītēm.
Uz augšu