Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Skābētu auzu pārsu ķīselis

Skābētu auzu pārsu ķīselis

FOTO: Publicitātes

Auzu čeisiels jeb skābētu auzu pārslu ķīselis latgaliešu gaumē
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g auzu pārslu
  • ½ l ūdens
  • Sāls vai cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Auzu pārslas pārlej ar siltu ūdeni, atstāj siltumā ieskābēšanai uz 2-3 dienām. Lai pārslas ātrāk ieskābtu, var pievienot pāris rupjmaizes garoziņas.
  2. Tad auzu pārslas nokāš caur marlīti. Nokāsto šķidrumu uzvāra, pēc vajadzības pievienojot ūdeni (1-2 glāzes). Ja maisot veidojas kunkuļi, ķīselis ir par biezu un tam jāpievieno vēl nedaudz ūdens.
  3. Ja ķīseli pasniedz siltu ar sviestu, tad vārīšanas laikā pievieno arī nedaudz sāls.
  4. Ja ķīseli pasniedz kā saldo ēdienu tad pievieno cukuru vai medu, pēc vārīšanas atdzesē.
  5. Pasniedz ar pienu.
    Pasniedz ar pienu.

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Baklažānu rullīši ar tomātiem un mocarellu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas