Gyoza ar garnelēm

2006. gada 20. aprīlis
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
50 min
1. Garnelēm izņem zarnu, pusi no garnelēm smalki sakapā, pusi sagriež 1 cm kubiņos.
2. Garneles sajauc ar malto gaļu. Pievieno sake, sāli, cukuru, piparus, ingvēru un buljonu, labi sajauc. Tad pa daļai iejauc cieti.
3. Pievieno nira un pusi sezameļļas.
4. Pildījumu liek uz mīklas ripiņas vienas puses, otru pārloka pāri.
5. Lielu pannu sakarsē, ielej eļļu. Gyozu liek rindās uz panas un cep vidējā karstuma, līdz apakša zeltaini brūna. Tad apgriež un pacep vēl īsu brītiņu. Tad uz pannas uzlej apm. 50 ml karsta ūdens un uzreiz uzliek vāku. Sautē apm. 5 min. Kad pannā udens gandrīz novārījies, noņem vāku, pārpilina atlikušo sezamļļu un cep no abām pusēm līdz gyoza atkal kraukšķīga.
6. Servē ar dipu no sojas mērces, etiķa un čilli eļļas.
Uz augšu