Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gyoza ar garnelēm

Gyoza ar garnelēm

FOTO: Aldis K.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g svaigas, notīrītas garneles
  • 100 g malta cūkgaļa
  • 1 ēk sake
  • ½ tk sāls
  • 1 škipsna cukurs un svaigi malti pipari
  • 1 tk smalki sakapāts ingvērs
  • 2 ēk vistas buljons
  • 1 tk ciete
  • 3 ēk smalki sakapātas nira lapas (var aizstāt ar lokiem, puraviem, ķilokiem)
  • 2 ēk sesama eļļa
  • Apaļas gyoza lapas (vai gatavot pašiem, sk. šai portāla gyoza bāzes versiju)
  • Sojas mērce
  • Rīsu etiķis
  • Čilli eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Garnelēm izņem zarnu, pusi no garnelēm smalki sakapā, pusi sagriež 1 cm kubiņos.
  2. Garneles sajauc ar malto gaļu. Pievieno sake, sāli, cukuru, piparus, ingvēru un buljonu, labi sajauc. Tad pa daļai iejauc cieti.
  3. Pievieno nira un pusi sezameļļas.
  4. Pildījumu liek uz mīklas ripiņas vienas puses, otru pārloka pāri.
  5. Lielu pannu sakarsē, ielej eļļu. Gyozu liek rindās uz panas un cep vidējā karstuma, līdz apakša zeltaini brūna. Tad apgriež un pacep vēl īsu brītiņu. Tad uz pannas uzlej apm. 50 ml karsta ūdens un uzreiz uzliek vāku. Sautē apm. 5 min. Kad pannā udens gandrīz novārījies, noņem vāku, pārpilina atlikušo sezamļļu un cep no abām pusēm līdz gyoza atkal kraukšķīga.
  6. Servē ar dipu no sojas mērces, etiķa un čilli eļļas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas