Gyoza ar garnelēm

Sastāvdaļas

  • 200 g svaigas, notīrītas garneles
  • 100 g malta cūkgaļa
  • 1 ēk sake
  • ½ tk sāls
  • 1 škipsna cukurs un svaigi malti pipari
  • 1 tk smalki sakapāts ingvērs
  • 2 ēk vistas buljons
  • 1 tk ciete
  • 3 ēk smalki sakapātas nira lapas (var aizstāt ar lokiem, puraviem, ķilokiem)
  • 2 ēk sesama eļļa
  • Apaļas gyoza lapas (vai gatavot pašiem, sk. šai portāla gyoza bāzes versiju)
  • Sojas mērce
  • Rīsu etiķis
  • Čilli eļļa

Pagatavošana

50 min.
  1. Garnelēm izņem zarnu, pusi no garnelēm smalki sakapā, pusi sagriež 1 cm kubiņos.
  2. Garneles sajauc ar malto gaļu. Pievieno sake, sāli, cukuru, piparus, ingvēru un buljonu, labi sajauc. Tad pa daļai iejauc cieti.
  3. Pievieno nira un pusi sezameļļas.
  4. Pildījumu liek uz mīklas ripiņas vienas puses, otru pārloka pāri.
  5. Lielu pannu sakarsē, ielej eļļu. Gyozu liek rindās uz panas un cep vidējā karstuma, līdz apakša zeltaini brūna. Tad apgriež un pacep vēl īsu brītiņu. Tad uz pannas uzlej apm. 50 ml karsta ūdens un uzreiz uzliek vāku. Sautē apm. 5 min. Kad pannā udens gandrīz novārījies, noņem vāku, pārpilina atlikušo sezamļļu un cep no abām pusēm līdz gyoza atkal kraukšķīga.
  6. Servē ar dipu no sojas mērces, etiķa un čilli eļļas.

Komentāri

ziepes 2012. gada 5. janvāris 15:25
HA HA! :D Garnelēm izņem zarnas! :D:D
Krustmāte 2011. gada 8. decembris 18:34
Mmmm kaut kas exotisks ....būs jāpamēģina....:)))
Birutiņa 2011. gada 16. oktobris 14:08
hah pelmeņi! Mazbērniem garšos

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi