Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni ar fenheli un rozīnēm

2006. gada 15. aprīlis
Foto: keda
Pagatavošana
1 min
1. Fenheļa sīpolus notīra un gareniski pārgriež uz pusēm, tad šķērsām sagriež šķēlītēs. Šķēlītes viegli apvāra sālsūdenī, novārījumu nolej un saglabā. Kad šķēlītes padzisušas, tās sīki sagriež. Ciedru riekstus cepeškrāsnī (190C) apgrauzdē zeltaini brūnus.
2. Pannā sakarsē eļļu, izcep sīpolus. Pievieno fenheli, rozīnes un ciedru riekstus, samaisa. Pannu noņem no uguns, kad tās saturs atdzisis, pievieno sadrupinātu Ricotta sieru.
3. Lielā katlā ielej fenheļa novārījumu, to papildina ar ūdeni, uzvāra. Ieber makaronus, izvāra, šķidrumu nolej. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180C.
4. Ar sviestu ietaukotā cepešpannā kārtām liek makaronus un sagatavoto Ricotta siera maisījumu. Makaronu virsējo slāni apber ar stienīšos sagrieztu Mozzarella sieru. Kārtojumu cepeškrāsnī cep 15-20 min.
5. 4-6 porcijas
Uz augšu