Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Makaroni ar fenheli un rozīnēm

Makaroni ar fenheli un rozīnēm

FOTO: keda

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g fenheļa sīpolu
  • Sāls un pipari
  • 45 g ciedru riekstu
  • 2 vidēji lieli sīpoli, sagriezti plānos gredzenos
  • 125 ml olīveļļas
  • 45 g rozīņu
  • 500 g Ricotta siera
  • 375 g makaronu
  • 25 g Mozzarella siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Fenheļa sīpolus notīra un gareniski pārgriež uz pusēm, tad šķērsām sagriež šķēlītēs. Šķēlītes viegli apvāra sālsūdenī, novārījumu nolej un saglabā. Kad šķēlītes padzisušas, tās sīki sagriež. Ciedru riekstus cepeškrāsnī (190C) apgrauzdē zeltaini brūnus.
  2. Pannā sakarsē eļļu, izcep sīpolus. Pievieno fenheli, rozīnes un ciedru riekstus, samaisa. Pannu noņem no uguns, kad tās saturs atdzisis, pievieno sadrupinātu Ricotta sieru.
  3. Lielā katlā ielej fenheļa novārījumu, to papildina ar ūdeni, uzvāra. Ieber makaronus, izvāra, šķidrumu nolej. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180C.
  4. Ar sviestu ietaukotā cepešpannā kārtām liek makaronus un sagatavoto Ricotta siera maisījumu. Makaronu virsējo slāni apber ar stienīšos sagrieztu Mozzarella sieru. Kārtojumu cepeškrāsnī cep 15-20 min.
  5. 4-6 porcijas
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas