Sākums > Receptes > Salāti

Dārzeņu - gaļas salāti

2006. gada 15. aprīlis
Foto: Kristīne Silvestrova
Pagatavošana
2 min
1. Gaļas fileju sagriež nelielās strēmelītēs,šampinjonus griež uz pusēm vai šķēlēs. Tad abus aplej ar salātu mērci (150g) un tur šādā marināde 1- 2 diennaktis, ja grib stiprāku, tad pieliek klāt garšvielas gaļai, katra garšas gaumei individuāli.
2. Kad pagājis marinēšanas laiks un var ķerties klāt salātu gatavošanai, tad sagriež svaigo gurķi standziņās, tomātus daiviņās un kārto šķīvī vai bļodā pa kārtām.
3. Uz pannas olīveļļā izcep gaļu kopā ar šampinjoniem, neaizmirstot marinādi, cep līdz viss paliek brūns, bet ne sadedzis :). Un to visu liek virsū svaigajiem dārzeņiem.
4. Vēl pa kādu laiciņu jāpaspēj nedzaudz apcept magones un sajaukt ar atlikušo daļu salātu mērces. Mērci lej uz visām pārējām sastāvdaļām. Tad nu, ja ir laba apetīte, to visu var sākt ēst. Vai nu dala pa šķīvjiem, vai visi ķeras pie lielās bļodas. Labu apetīti!
Uz augšu