Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Plūmju torte

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 280 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • 110 g sviesta
  • 170 g un 1,5 ēdamkarotes cukura
  • 2 lielas olas
  • 1 ēd. k. svaigas citronu sulas
  • 1 tējk. rīvētas citronu miziņas
  • 500 g uz pusēm pārgrieztu plūmju ar izņemtiem kauliņiem
  • 2 tējk. mandeļu skaidiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Apziež ar sviestu cepamo formu (23 cm diametrā).
  2. Saputo pirmās 3 sastāvdaļas atsevišķā traukā. Lielā traukā ar elektrisko mikseri saputo sviestu. Pieber 170 g cukura, pa vienai pievieno olas, tad citronu sulu un citrona miziņu. Maisa, līdz masa kļūst viendabīga.
  3. Tad pievieno miltu maisījumu un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Sagatavoto mīklu liek cepamajā formā.
  4. Izrotā tortes virsmu ar plūmju pusītēm, iespiežot tās mīklā.
  5. Nelielā traukā sajauc 1,5 ēd. k. cukura ar kanēli un ar iegūto maisījumu apslaka plūmes. Pārber ar mandeļu skaidiņām
  6. Cep torti aptuveni 50 minūtes, līdz tā apbrūnējusi un pārbaudot vairs nelīp pie testera.

    Lai labi garšo!
    Cep torti aptuveni 50 minūtes, līdz tā apbrūnējusi un pārbau...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas