Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar šķiņķi un ananāsiem

2006. gada 1. aprīlis
Foto: Evija Balode
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs.
2. Cūkgaļu strēmelītes.
3. Visu kārto stikla karstumizturīgajā traukā (vidēja izmēra).
4. Vispirms liek kartupeļu kārtu, tad šķiņki, tad ananāsus un tad garšvielas. Pēc tam nākošo kārtu, līdz viss izlikts.
5. Augšējā kārta var būt gan kartupeļi, gan ananāsi, kas paliek pāri.
6. Pēc tam visu pārlej ar saldo krējumu, ja negribas pārāk treknu, tad var saldo krējumu nedaudz pašķaidīt ar ūdeni.
7. Liek vāku virsū un 250 grādu karstumā cep 30 min, tomēr pirms ņemšanas ārā vispirms pārbaudiet vai kartupeļi mīksti, jo katra cepeškrāsns jau karsē atšķirīgi.
8. Lai izdodas!
Uz augšu