Karaliskā Lieldienu pasha

3 1
Karaliskā Lieldienu pasha
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg biezpiena
  • 150 g gaišo rozīņu
  • 150 g tumšo rozīņu
  • 100 g dažādu augļu sukādes
  • 2 citroni
  • 4 olas
  • 200 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 200 g saldā krējuma

Pagatavošana

40 min.
  1. Izkausē sviestu un pievieno cukuru. Maisa līdz tas izkusis.
  2. Pievieno biezpienu un turpina masu karsēt. Pievieno olas, rozīnes un sukādes, piespiež citronu sulu un pierīvē citrona miziņu. Turpina nepārtraukti maisīt, līdz masa sāk vārīties.
  3. Ņem trauku nost no uguns un atdzesē, ik pa brīdim masu apmaisot. Kad tā atdzisusi, pievieno saputotu krējumu.
  4. Caurdurī ieliek marli vai lina audumu un ielej biezpiena masu. Masu tur zem sloga no 12 līdz 24 stundām vēsā vietā.
  5. Pirms pasniegšanas pashu uzliek uz apaļa šķīvja un dekorē ar ziediem vai šokolādi.

    Lai labi garšo!
    Pirms pasniegšanas pashu uzliek uz apaļa šķīvja un dekorē ar...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pāķis slāķis 2017. gada 23. augusts 23:06
Ļoti garšīgi! Tikai manā mājā viens tāds cilvēks kas rozīnes neēd tāpēc klāt likām marmelādi
Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2017. gada 12. aprīlis 10:22
Irēna, paldies, par vērību. Receptē kļūda izlabota, īstais biezpiena daudzum ir 1,5 kg :)
Irēna Rāte 2017. gada 12. aprīlis 09:11
Pag, vai 5kg biezpiena nav tā kā par daudz?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti